Har du et tilbehør som du alltid har tilgjengelig? Som du elsker å bruke til mange matretter, hele året? Jeg rekker opp hånden, for jeg har et slikt tilbehør som har fulgt meg i mange år, og som jeg aldri blir lei av å bruke. Jeg snakker om en lettlaget, fyldig, sødmefylt og smaksrik tomatsaus! Jeg elsker å lage mat, og jeg elsker å spise smaksrike og næringsrike matretter! Og jeg elsker å bruke tomater♥ Når de norske tomatene er i sesong, så spiser jeg de som epler. Og en klase med cherrytomater er fullt på høyde med de nydeligste druer, for meg.
Visste du at det er det fettløselige karotenoidet Lykopen som gir den fine rødfargen til tomaten? Lykopen er en kraftfull antioksidant som kan beskytte kroppen vår mot frie radikaler! I tillegg kan Lykopen virke antiinflammatorisk (betennelsesdempende). Siden Lykopen er fettløselig, så tas det bedre opp i tarmen om man kombinerer tomaten med en god fettkilde, som for eksempel olivenolje. Elsker du tomater, slik som meg? Da vil jeg gjerne dele denne oppskriften med deg: ♥Allround tomatsaus♥ 1 boks hermetiske tomater 4 ss tomatpuré 100 g løk 1 fedd kinesisk hvitløk (eller 2 fedd spansk) 2 ss olivenolje 1 ts salt ¼ ts sort pepper ¼ ts chilipulver hot 1 ts karri 1 ts spisskummen 1 ss basilikum 1 ts anisfrø 2 ts Sukrin gold Sånn gjør du ♥Hakk løk og hvitløk. ♥Gjør klar krydderblanding (knus anisfrø i morter eller lignende), unntatt Sukrin gold. ♥Varm olivenoljen på middels varme i en panne, og tilsett hakket løk, hvitløk og krydderblanding og la det frese i ca. 1-2 minutter. ♥Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og Sukrin gold, og la dette småkoke i 5-10 minutter. ♥Stavmiks blandingen så du får en homogen saus. Smak til med krydder for å tilpasse din til din gane. ♥Kjøl ned sausen og ha den over i et rent glass. ♥Kan fryses i porsjoner, eller oppbevares i kjøleskap. Jeg bruker denne sausen i fiskeretter, til pizza, i pastaretter, kjøttretter osv. Listen er lang!♥ Jeg har alltid minst ett stort glass i kjøleskapet, klart til bruk. Håper du vil like den like godt som jeg gjør☺ -Heia deg! Fra Kjersti- Comments are closed.
|
ForfatterKjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold. Arkiv
December 2020
Kategorier |