Altså, her om dagen så var gjengen min på fisketur. Og med seg hjem hadde de en stor og fin lyr. Gleden over fiskelykken i det fisken stolt ble overbrakt til «ho mor», konverterte seg umiddelbart til en gjeldende tanke – FISKEKAKER! ☺ Jeg har så mange gode minner knyttet til denne retten fra min barndom. Fiskekaker med brun saus, fiskekaker med løksmør, fiskekaker på brødskiva, og ja, bare en fiskekake i handa! Vi spiste mye fiskemat, og kanskje det er nettopp derfor jeg er så glad i det nå også? Hvem vet.
Da, som nå, mamma som med kyndige hender lagde verdens beste fiskekaker – og vi som fikk smake underveis. Hver sin fiskekake, på hver sin gaffel. Hverdagslykke! Jeg er sikker på at din mamma, eller pappa, også lager verdens beste fiskekaker. For er det ikke litt slik med enkelte matretter, at det din mor eller far alltid har lagd, og som du er oppvokst med, smaker aller best? Slik er det i alle fall for meg, med fiskekaker også. Den tiden jeg la om kostholdet mitt for første gang og gjennom utdanning, ble jeg mer opptatt av hva de ferdigproduserte matvarene, som for eksempel fiskekaker, egentlig inneholdt. Samtidig ble jeg også mer opptatt av å lage mine egne tilpassede versjoner av disse matvarene, der jeg har kontroll på innholdet. Det er jeg fortsatt opptatt av. For all del, av og til kjøper jeg også ferdige fiskekaker, men da velger jeg de med mest fiskeinnhold og færrest ingredienser. Du skal få oppskriften på det vi synes er noen av de beste fiskekakene i verden. Dette er en oppskrift som har fulgt meg i flere år, og som vi aldri blir lei av. De er enkle og kjappe å lage, og når man først er i gang er det bare å kjøre på med en stor porsjon! Kjekt å finne i fryseren og lettvint pluss sunt når man har en ekstra travel dag. Og du, jeg blir absolutt ikke fornærmet om du synes at din mor’s fiskekaker fortsatt smaker aller best☺ FISKEKAKER – MED SILKEMYK KONSISTENS 400g fersk eller frossen hvitfisk 1dl kremfløte* ½ dl vann (evt. kutt ut eller nedjuster om du benytter frossen fisk) ½ ts xanthan gum** ½ ss fiberhusk 3 ts salt 1 ½ ts pepper 1 ts malt muskatnøtt ½ liten løk ½-1 fedd kinesisk hvitløk eller 1 fedd spansk hvitløk 1 egg *Om du vil ha fiskekakene melkefri, så kan du erstatte fløten med litt vann. **Om du ikke har xanthan gum, kan du ta i litt mer fiberhusk. Xanthan gum er et fortykningsmiddel. Slik gjør du:
Denne oppskriften passer også fint for deg som har et KETO kosthold. Med fløte er karbohydrat/100g farse: ca. 1,2g Uten fløte er karbohydrat/100g farse: ca. 0,9g Håper det smaker! -Heia deg! fra Kjersti- Comments are closed.
|
ForfatterKjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold. Arkiv
December 2020
Kategorier |