HYMNE KOST&LIVSSTIL
  • Hjem
  • Konsultasjon
    • Hvem passer tjenestene for?
  • Om
    • Salgsbetingelser
    • Taushetsplikt
    • Personvern
  • Kontakt
  • Inspirasjon

Hymne - inspirasjon

HOLISTISK - YIN/YANG - MØNSTRE -NÆRINGSRIK ERNÆRING

jukse-bacalao (Oppskrift)

7/12/2020

 
Picture
Når jeg var liten, elsket jeg å se på fjersyns-kjøkkenet ledet av Ingrid Espelid Hovig ♥ Jeg har alltid vært litt over gjennomsnittet opptatt av mat, og jeg syntes Ingrid Espelid Hovig var morsom og litt spennende fordi hun alltid «jukset littegrande»☺
Jeg kjenner meg fortsatt inspirert av hennes fritenkning, enorme matlagingskunnskap og lune vesen, og mener vi har mye å hente av lærdom ved å gå tilbake i tid. Ikke bare til 70-, 80 og 90-tallet, men også flere hundre og tusen år tilbake.

Vel, nå skal jeg ikke påberope meg å være Ingrid, hun var i en klasse for seg selv, men jeg skal gjøre som henne og «jukse littegrande».

Med
♥En forkjærlighet for fisk,
♥Et mål om at all mat skal være lagd fra bunnen
♥Et mål om at den maten som tilbys skal være næringstett, variert, blodsukkerstabiliserende, ren og naturlig
♥Et mål om å aldri gå på kompromiss med gode smaker
♥Et mål om at god og sunn mat kan være enkelt – spesielt når mange står ovenfor travle hverdager
så må det være lov å ta noen snarveier med noen av de kjente og kjære fiskerettene våre. Det skal jeg gjøre med Bacalao og det er med ærefrykt jeg gjør det♥

Jeg gir deg jukse-bacalao! Her har jeg byttet ut klippfisk, med fersk torsk, for å slippe utvanningsprosessen med klippfisk. Denne spiser vi til hverdags når vi bare vil ha de gode smakene som følger med i Bacalao, uten at det skal ta lang tid med forberedelser. Når det er helg eller fest, så kjører vi originalen, selv om vi også er veldig glad i juksevarianten♥

Jeg elsker Bacalao, og er veldig glad i klippfisk! Den beste Bacalaoen jeg noen gang har smakt, var i Kristiansund for 4 år siden. Jeg glemmer den aldri, og det er denne jeg har hatt i bakhodet, når jeg har jukset littegrande♥
Picture
Juksebacalao (4 porsjoner)
600-800g torskefilet
salt
1 aubergine
1 boks hermetisk tomater (400ml)
2 dl olivenolje
½ rød chili
2 fedd hvitløk
1 gul løk
Sorte oliven
 
♥Salt torskefileten godt, og la den ligge i ca. 10 min.  Del fileten i passe store biter.
♥Del auberginen i tynne skiver (ikke ta av skallet). Stek skivene på middels varme i litt smør og olivenolje til de blir gyldne.
♥Grovhakk løk og finhakk hvitløken. Surr disse i litt olivenolje på stekepannen til de blir gyldne.
♥Finhakk chili, og bland dette sammen med løk, hvitløk i de hermetiske tomatene og olivenoljen.
♥Legg den stekte auberginen i en ildfast form og legg bitene av torskefileten oppå. Hell over tomatblandingen.
♥Stekes ved 180°C i stekeovn til fisken er ferdig (Ca. 20-30 minutter avhengig av mengde og tykkelse på fiskestykkene). Du kan servere med kokte poteter om du vil.

Håper du vil like jukse-varianten like godt som jeg gjør♥

-Heia deg! Fra Kjersti-
 


Comments are closed.

    Forfatter

    Kjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold.

    Arkiv

    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020

    Kategorier

    All
    Diverse
    Oppskrifter
    PCOS
    Veiledning

    RSS Feed

Personvern /Salgsbetingelser/Taushetsplikt

​
​HYMNE kost&livsstil (org.nr:  825 075 062) er en underenhet til ALFER kost&livsstil (org.nr: 925 054 941)
Webkonsulent: Stine O. Valderhaug
Logodesign: Marte A. Nørstebø
​Site powered by Weebly. Managed by SYSE.
  • Hjem
  • Konsultasjon
    • Hvem passer tjenestene for?
  • Om
    • Salgsbetingelser
    • Taushetsplikt
    • Personvern
  • Kontakt
  • Inspirasjon