Når jeg var liten, elsket jeg å se på fjersyns-kjøkkenet ledet av Ingrid Espelid Hovig ♥ Jeg har alltid vært litt over gjennomsnittet opptatt av mat, og jeg syntes Ingrid Espelid Hovig var morsom og litt spennende fordi hun alltid «jukset littegrande»☺ Jeg kjenner meg fortsatt inspirert av hennes fritenkning, enorme matlagingskunnskap og lune vesen, og mener vi har mye å hente av lærdom ved å gå tilbake i tid. Ikke bare til 70-, 80 og 90-tallet, men også flere hundre og tusen år tilbake. Vel, nå skal jeg ikke påberope meg å være Ingrid, hun var i en klasse for seg selv, men jeg skal gjøre som henne og «jukse littegrande». Med ♥En forkjærlighet for fisk, ♥Et mål om at all mat skal være lagd fra bunnen ♥Et mål om at den maten som tilbys skal være næringstett, variert, blodsukkerstabiliserende, ren og naturlig ♥Et mål om å aldri gå på kompromiss med gode smaker ♥Et mål om at god og sunn mat kan være enkelt – spesielt når mange står ovenfor travle hverdager så må det være lov å ta noen snarveier med noen av de kjente og kjære fiskerettene våre. Det skal jeg gjøre med Bacalao og det er med ærefrykt jeg gjør det♥ Jeg gir deg jukse-bacalao! Her har jeg byttet ut klippfisk, med fersk torsk, for å slippe utvanningsprosessen med klippfisk. Denne spiser vi til hverdags når vi bare vil ha de gode smakene som følger med i Bacalao, uten at det skal ta lang tid med forberedelser. Når det er helg eller fest, så kjører vi originalen, selv om vi også er veldig glad i juksevarianten♥ Jeg elsker Bacalao, og er veldig glad i klippfisk! Den beste Bacalaoen jeg noen gang har smakt, var i Kristiansund for 4 år siden. Jeg glemmer den aldri, og det er denne jeg har hatt i bakhodet, når jeg har jukset littegrande♥ Juksebacalao (4 porsjoner)
600-800g torskefilet salt 1 aubergine 1 boks hermetisk tomater (400ml) 2 dl olivenolje ½ rød chili 2 fedd hvitløk 1 gul løk Sorte oliven ♥Salt torskefileten godt, og la den ligge i ca. 10 min. Del fileten i passe store biter. ♥Del auberginen i tynne skiver (ikke ta av skallet). Stek skivene på middels varme i litt smør og olivenolje til de blir gyldne. ♥Grovhakk løk og finhakk hvitløken. Surr disse i litt olivenolje på stekepannen til de blir gyldne. ♥Finhakk chili, og bland dette sammen med løk, hvitløk i de hermetiske tomatene og olivenoljen. ♥Legg den stekte auberginen i en ildfast form og legg bitene av torskefileten oppå. Hell over tomatblandingen. ♥Stekes ved 180°C i stekeovn til fisken er ferdig (Ca. 20-30 minutter avhengig av mengde og tykkelse på fiskestykkene). Du kan servere med kokte poteter om du vil. Håper du vil like jukse-varianten like godt som jeg gjør♥ -Heia deg! Fra Kjersti- Comments are closed.
|
ForfatterKjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold. Arkiv
December 2020
Kategorier |