Bare innom for å dele et tips med deg til bruk av restemat, og til matpakken! Innimellom får jeg skikkelig lyst på havregrøt! For meg bringer det frem barndomsminner og lørdagsfølelse. Jeg spiser det ikke så ofte, fordi kroppen min fungerer bedre på annen mat. MEN, jeg velger å spise det når jeg får skikkelig lyst på det, fordi jeg er ferdig med å konstant gi enkelte matvarer adgang forbudt♥ Det jeg tenker på når jeg skal balansere ut havregrøten er:
♥ Ekstra proteinkilde – jeg velger alltid egg, men cottage cheese er også et godt alternativ. ♥ Fett – jeg velger kokosolje, nøtter og frø ♥Kanel er alltid en følgekompis - kjent for å blant annet kunne hjelpe med å stabilisere blodsukkeret. Innimellom så får vi rester av havregrøt, eller jeg lager en ekstra porsjon med vilje! Da er det skikkelig populært med proteinrike grøtlapper, særlig om de får bli med i matpakka♥ Grøtlappene er helt supre å lage kvelden før, slik at morgenen ikke blir stressende på grunn av matpakken i alle fall. Du kan variere grøtlappene i det uendelige, og enkelt tilpasse de i forhold til allergier og intoleranser. Du kan til og med tilsette grønnsaker, for eksempel spinat. Jeg lover, det er godt det også☺ ♥Proteinrike Grøtlapper (1-2 porsjoner)♥ 1 porsjon glutenfri havregrøt* 2 egg 1 raspet eple Evt. litt ekstra havregryn om røren er for flytende - den skal være ganske tjukk ½-1 ts kanel (jeg bruker ceylon) 1 ts Sukrin gold eller annen søtning Litt salt Smør/kokosolje La røren svelle i 5-10 minutter før steking. Form små lapper og stek i smør eller kokosolje, på middels varme. Lappene blir lettere å snu, om de får steke sakte på middels varme. *Jeg velger å bruke glutenfritt havregryn, men det trenger ikke du om du ikke har behov for det. Grøten kan også gjøres melkefri, ved å benytte for eksempel havremelk, mandelmelk eller bare vann. Håper du vil like disse like godt som vi gjør!♥ -Heia deg! Fra Kjersti- Comments are closed.
|
ForfatterKjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold. Arkiv
December 2020
Kategorier |