Selv om undertegnede ikke er særlig opptatt av de søte saker og søte pålegg, så bor jeg sammen med en gjeng som er litt mer opptatt av det. Ok da, av og til synes jeg også det er godt med sjokoladepålegg. Og man skal jo tross alt være ærlig. Å ikke være opptatt av søtsaker, betyr ikke nødvendigvis at man ikke har lyst på det innimellom. Enig? Når lysten til sjokoladepålegg melder seg, så er det som regel enten et tegn på at vi har ferie, det nærmer seg en høytid eller bare en tilfeldig helg vi vil kose oss litt ekstra.
Jeg kunne selvsagt: ♥ Selv avstått fra å spise sjokoladepålegg og kjøpt på butikken til gjengen eller ♥ Laget et sjokoladepålegg bare til meg selv, som er uten sukker/raske karbohydrater, og kjøpt et på butikken til gjengen Men selv om de tåler sukker bedre enn meg, så betyr ikke det at det ikke er like lurt for dem som meg å velge det bort når de har muligheten til det. I hvert fall mesteparten av tiden! Å ta bedre valg blir i alle fall litt enklere når man kan lage et sjokoladepålegg som: ♥ Går kjapt å lage ♥ Smaker himmelsk ♥ Ikke påvirker blodsukkeret nevneverdig ♥ Inneholder sunne næringsstoffer samtidig som du får tilfredsstilt søtbehov ♥ Kan tilpasses ulike behov (allergier, intoleranser, kostholdspreferanser, økologisk) ♥ Er fritt for shady ingredienser og «tullefyllstoff» som bare rører med kroppsfunksjonene våre. Jo lengre ingrediensliste et produkt har, også sjokoladepålegg, jo mindre sannsynlig er det at det får bli med hjem i handleposen min. Hvis du er glad i sjokoladepålegg laget med nøtter, så kan dette absolutt passe for deg. Og husk, du trenger ikke følge oppskriften til punkt og prikke, det er bare å smake seg frem til en egen favoritt! FAVORITT-SJOKOLADEPÅLEGG 250g hasselnøtter 2 ss kokosolje 2 ss kremfløte (kan byttes med kokosmelk) 1 ½-2 ss kakaopulver (gjerne råkakao) 1-2 ss sukrinmelis (eller annen søtning du foretrekker) 1 ts vaniljepulver ¼ - ½ ts salt ♥Rist nøttene på 180grader i ca. 8 minutter. Gni av skallet slik at du sitter igjen med en hvit nøtt. ♥Kjør nøttene i en foodprosessor til nøttesmør. Tilsett resten av ingrediensene, og smak deg fram☺ Håper du vil like sjokoladepålegget like mye som jeg gjør♥ Og du, om du har en kjøpevariant du elsker, ja så er det lov å unne seg det også! Men da må du passe på å gjøre det med den beste samvittigheten, slik at du virkelig kan nyte det♥ -Heia deg! Fra Kjersti- PS: I neste innlegg skal jeg vise deg en annen måte vi liker å bruke sjokoladepålegget på♥ Comments are closed.
|
ForfatterKjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold. Arkiv
December 2020
Kategorier |