Tidligere har jeg nevnt at høst og vinter = mye krydder og mye smak for meg. Det gjelder også når jeg skal velge snacks å kose meg med. Er det slik for deg også? Chilinøtter er bare så utrolig godt, enig? Siden jeg velger å styre unna de fleste matvarer med tilsatt sukker, så har jeg laget en oppskrift på kryddermandler som minner meg om disse godsakene. Best av alt, de inneholder massevis av deilige krydder, ikke noe sukker, og har god næringsverdi gjennom mandlene!
Mandler er blant annet: ♥ Svært næringsrik ♥Rik på flere vitaminer og mineraler som for eksempel vitamin E, Magnesium og B2 (PS: En god neve mandler hjelper deg godt på vei med å dekke dagsbehovet for de nevnte) ♥ Rik på polyfenoler som er kjent som antioksidanter. ♥ En god kilde til fett ♥ Lav på GI (glykemisk indeks) – påvirker ikke blodsukkeret i stor grad. ♥ Er en god erstatter for korn i matlaging – for de som ikke tåler det eller velger å ikke spise det. ♥ Sist, men ikke minst, kjempegode! Visste du at mandelen egentlig er et frø fra mandelfrukten?☺ Men den ses likevel på som en nøtt. Her i huset liker vi kryddermandlene best når de er litt spicy, men du kan modifisere ved å tilpasse chili- og peppermengde om du liker en litt mildere smak. Vi lager disse som et alternativ til for eksempel potetgull og annen nøttesnack. SPICY KRYDDERMANDLER 250g mandler 2ts salt 2ss spisskummen ½-1 ts chili hot (piripiri) 1ss paprikapulver 1ts karri 1ts gurkemeie ½-1 ts sort pepper 1ts hvitløkspulver 1ts løkpulver 1ts tørket oregano 1ss næringsgjær (kan kuttes – fås kjøpt på helsekost) ½ ss Sukrin gold eller annen søtning __ ½ ss eddik 1ss sitronsaft 2ss olivenolje 6-7ss vann __ Bland alt krydderet i en bolle og ha i det våte. Ha i mandlene og bland godt. Bre ut på en stekeplate og stek på varmluft ved 170°C i 15-20 minutter. Pass godt på slik at de ikke blir svidd på slutten! Avkjøl mandlene, og kos deg♥ Håper du vil like disse like godt som jeg gjør! Er du glad i mandler? -Kjersti- PS: Disse kan også være en kjempefin liten julegave, eller vertinnegave♥ Comments are closed.
|
ForfatterKjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold. Arkiv
December 2020
Kategorier |