Vi har to tradisjoner som har fulgt oss i advents- og juletiden i mange år. Den ene er at vi alltid baker pepperkaker, og den andre er at vi alltid lager marsipan. Vi setter på julemusikk, tenner lys og alle finner frem kreativiteten når marsipanen skal lages og formes. Det er skikkelig lavterskel hygge, og alle har god mestringsfølelse når de beundrer sine kreasjoner☺ Det er skikkelig koselig!♥ Marsipan er noe som har fulgt meg i påske, advents- og juletiden helt siden jeg var en liten jente, og kommer nok til å følge meg bestandig som en kjær tradisjon. Min bestefar, som var konditor, lagde verdens beste marsipan, jeg drømmer om den enda♥ Selv når jeg kuttet sukker, så fortsatte jeg å lage marsipan, for det er heldigvis kjempelett å lage sukkerfritt! ♥ Vi har ikke noen faste mål på vår marsipan, men lager den alltid ved å smake oss frem. Jeg trives aller best når matlaging er litt på «slump» ☺ Mitt eneste «krav» er at den gode mandelsmaken ikke må forsvinne ved at marsipanen blir for søt. Vi leker oss ofte med nye ingredienser, og noen har blitt skikkelige favoritter, og får bli med i konfektboksen hvert år. Men, når alt kommer til alt, er en bit med bare marsipankuler rullet i mørk sjokolade, fortsatt min favoritt. Om du også liker best å smake deg frem, og «slumpe» litt så er vi på samme side i marsipanboka, og både du og jeg gir oss selv sjansen til å lage unik marsipan helt tilpasset vår gane! Ingredienser til sukkerfri marsipan ♥ Skåldede, tørkede og malte mandler ♥ Sukrinmelis ♥ Eggehviter til ønsket konsistens ♥ Sitronsaft ♥Eventuelle andre morsomme ingredienser: litt vaniljepulver, salt, litt cognac, ristede pistasjnøtter/hasselnøtter/peanøtter/paranøtter, steviadråper med for eksempel karamellsmak, revet kokos, kakaopulver osv. Nytt for dette året, var at vi lagde noen marsipankuler med sjokoladepålegg som fyll (du finner oppskrift på sukkerfritt sjokoladepålegg her), rullet i mørk sjokolade og kokos. Da fryste vi ned kuler av sjokoladepålegget og hadde inn i marsipankulene. Enkelt og godt☺ Tips til deg som er ekstra glad i mye mandelsmak: Frys ned kuler av mandelmør, og ha som fyll i marspankulene dine! Det er helt vidunderlig godt☺ Det er også forresten helt nydelig med pistasjfyll! Ja det kan jo rett og slett varieres i det uendelige! Er marsipan en del av dine tradisjoner til jul? -Heia deg! Fra Kjersti- PS: på bildet over ser du noen av de marsipanbitene som er å finne i vår konfekteske i år.
Comments are closed.
|
ForfatterKjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold. Arkiv
December 2020
Kategorier |