Jeg elsker høsten! Den friske og klare luften, det vakre fargespillet og ikke minst all maten som har sterk tradisjon og mektige smaker! Fine naturopplevelser og koselige stunder rundt matbordet får mer tid på timeplanen her i huset. Vi prioriterer rett og slett å kose oss litt ekstra. Høsten for meg betyr sterke og smaksrike krydderier, både i maten jeg spiser og i det jeg drikker. Varmende og dype smaksopplevelser gjør sitt innpass blant annet i form av supper og varme drikker. Når man i tillegg vet at ulike krydder og urter kan ha en positiv innvirkning på kroppen, ja da sier jeg «kom med det»!
Matretter og herlige varme drikker som får det til å rykke litt til helt bakerst på tungen og i drøvelen, får lett innpass i mitt kjøkken. Den varmende drikken som du skal få oppskriften på her, er en gjenganger hos oss når kulden kommer snikende. Den både smaker godt, og gjør godt, synes nå i alle fall jeg! En stor porsjon varmende krydderdrikk Ca 30 g fersk ingefær - skivet ½ ts kardemomme 1 ts gurkemeie 15-20 nellikspiker 1 liter vann Kok opp vannet og tilsett ingrediensene. La dette trekke på lav varme i minst et kvarter og nyt de deilige luktene som brer seg i huset, og ikke minst den rike smaken når den er ferdig. Vi synes den ligner litt på smaken av den tradisjonsrike gløggen! Og dersom du vil «ta den helt ut», kan du tilsette noen hakkede mandler (som smaker ekstra herlig om du rister de kjapt i en tørr stekepanne på forhånd). PS: Visste du dette om Ingefær? Ingefær er en smakfull urt med mange gode egenskaper! Den benyttes blant annet i mange kulturer som lindring ved forkjølelse og hoste, i form av te. I tillegg virker den styrkende på fordøyelsen. Ja takk til lindring av såre halser, og en litt sterkere tarm! Håper du vil kose deg like mye med denne varmende krydderdrikken, som vi gjør! -Heia deg! Fra Kjersti- Comments are closed.
|
ForfatterKjersti Olsen Alfer, eier av HYMNE kost&livsstil. Har bred utdanning innen mat og helse, og er opptatt av å sette lys på hvordan helse, kosthold og livsstil kan påvirke hverandre. De fleste oppskriftene som deles, er tilpasset et lavkarbo kosthold. Arkiv
December 2020
Kategorier |